Припомнете си епизода на кулинарното риалити тази вечер от 18.00 ч. по NOVA

Журналистът Румен Бахов е вторият участник в „Черешката на тортата” тази седмица. Той избира да посрещне своите гости в истинска военна палатка в село Септември. По традиция всяка година Румен се събира с приятели от казармата на войнишка вечеря. Супата се приготвя в казанче, за гостите има каски, а за Мис България – шинел. 

Радинела Чушева вдига високо кулинарната летва в "Черешката на тортата"

Същинското меню е салата от зеле, блъскани кюфтета на фурна с късмети на сянка, полегнали върху канапе, шиш по тракийски и джоб със специална плънка. А за десерт има домашна баклава.

Румен Бахов купува продукти от местните хора, които са с гарантиран произход. И дори сам взима участие в меленето на месото. Той спазва специални ритуали при готвенето, които са доста атрактивни и включват истинска брадва. 

Средиземноморско вдъхновение с Владимир Михайлов в „Черешката на тортата“

Гостите са леко шокирани от обстановката и не вярват на очите си. Леко треперят, но слагат войнишките шинели и каски. Едно е сигурно, тази вечер ще бъде запомнена от всички. Войнишките канчета също допълват изненадата, но постепенно гостите се отпускат и започва да им харесва.

Какви още изненади е приготвил Румен Бахов и как ще продължи тази нетрадиционна вечеря, гледайте тази вечер от 18.00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook  страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.